HEERHUGOWAARD - Het Taalhuis van bibliotheek Kennemerwaard draait in vestiging Heerhugowaard volop. De activiteiten zijn weer volledig opgestart en worden goed bezocht. Er is veel behoefte bij anderstaligen om Nederlands te leren en de bibliotheek kan hierin goed ondersteunen. Voor diverse activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers.


Op dinsdagmiddag bereiden deelnemers aan een Oefengroep zich voor op een taalcursus bij het ROC. Ook zijn er vluchtelingen die nauwelijks de Nederlandse taal beheersen. Op dinsdagavond is het taalcafé waar anderstaligen kunnen oefenen met de Nederlandse taal. Het online taalcafé op woensdagavond is ontstaan in de tijd van de coronamaatregelen toen het niet mogelijk was om fysiek bij elkaar te komen. Door het succes hiervan wordt het online taalcafé nu voortgezet. Vacatures voor de verschillende werkzaamheden op de verschillende dagdelen vind je op bknw.nl/vrijwilliger. Kijk voor meer informatie over taalhuisactiviteiten van Bibliotheek Kennemerwaard op bknw.nl/taalhuis.


Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar enthousiaste, geduldige en behulpzame vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen. Je hebt een open houding, hebt interesse in andere culturen en je bent sociaal en communicatief vaardig. En je bent digitaal vaardig, we vragen van onze taalvrijwilligers een basiskennis digitale vaardigheden. Je bent woonachtig in Heerhugowaard of directe omgeving en bent beschikbaar op één van bovengenoemde dagdelen.
Wat bieden wij onze vrijwilligers? We bieden je vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Je krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, deskundigheidsbevordering en er is jaarlijks een gezellige kerstbijeenkomst.


Nieuwsgierig geworden? Heb je interesse om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan in onze vestiging Heerhugowaard? Of heb je vragen over één van deze functies? Stuur een mailtje met je motivatie en de dagdelen waarop je zou kunnen naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via vrijwilliger@bknw.nl.


Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.