HEERHUGOWAARD - Ben jij geïnteresseerd in techniek? Wil je graag weten hoe alles werkt. Kom dan naar de workshop TechLab (voor kinderen vanaf 8 jaar). Onder leiding van een specialist zijn er vier gave workshops te volgen met verschillende thema's. Tijdens de eerste workshop op woensdag 14 februari maak je een alarm dat reageert op lichtinval. Je kan dit alarm in een lade of kistje leggen en zodra deze wordt geopend gaat een luid alarm af.


Techniek heeft de toekomst

Tijdens de tweede workshop op 13 maart maak je zuinige zaklamp waarbij de elektronica zo ontworpen is dat de lamp nog prima te gebruiken is als de batterij bijna leeg is. Tijdens de derde workshop op 10 april maak je een memorygame. De vierde en laatste workshop is op 15 mei. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het maken van een solarlamp.

De led's van de lamp worden overdag opgeladen en blijven als ze voldoende opgeladen zijn de hele nacht branden. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

Meedoen?

Ben jij een techneut of uitvinder in de dop dan zijn deze workshops echt iets voor jou.

Je bent van harte welkom in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a. De workshops zijn op woensdag 14 februari, 13 maart, 10 april en 15 mei van 15.00 tot 16.30 uur in het BiebAtelier op de vierde etage. Wees er snel bij want vol=vol. De toegang per workshop is € 9,00. Je kunt je aanmelden op bknw.nl via doen. Of via de klantenservice in de bibliotheek.