NOORD-SCHARWOUDE - De start van de bouw van nieuwbouwwijk De Koolvlinder te Noord-Scharwoude is vorige week in bijzijn van de blije toekomstige bewoners gevierd. De eerste houten casco’s zijn geplaatst. Wethouder Nils Langedijk van de gemeente Dijk en Waard verrichte de symbolische eerste handeling, door één van de prefab wanden waterpas af te stellen. De Koolvlinder bestaat uit 25 woningen, waaronder eengezinswoningen en starterswoningen. Timpaan is de ontwikkelaar van de wijk, de aannemer is Henselmans Bouw en Ontwikkeling.


Na de officiële handeling was er voor de toekomstige bewoners gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Namens Timpaan was directeur Ingeborg de Jong aanwezig, namens Henselmans directeur Arnold Henselmans. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in het plan: https://www.dekoolvlinder.nl/

Gezond en duurzaam wonen in houtbouw

De woningen die in aanbouw zijn in De Koolvlinder worden in hout uitgevoerd. In de fabriek worden de woningen geproduceerd, waarna de delen op de bouwplaats in elkaar worden gezet en afgebouwd. Houtbouw heeft diverse voordelen. Zo besparen we op de CO2 uitstoot door te kiezen voor houtbouw en is het materiaal oneindig hernieuwbaar. Hout is licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving.

Nils Langedijk (wethouder gemeente Dijk en Waard): “Veel mensen kennen wel iemand die op zoek is naar een huis. In Dijk en Waard blijven we bouwen. Het is belangrijk om huizen te bouwen die passen bij verschillende woonwensen, in verschillende prijsklassen en types. Geweldig om de toekomstige bewoners, van gezin tot starter, te ontmoeten die in De Koolvlinder hun nieuwe thuis hebben gevonden.”

Ingeborg de Jong (directeur Timpaan): “Timpaan heeft het convenant ‘Green Deal Houtbouw’ van de Metropoolregio Amsterdam ondertekend. Hiermee committeren wij ons om de komende jaren meer houtbouw in te zetten in onze projecten. De Koolvlinder is daar een prachtig voorbeeld van! De mix van woningen voor verschillende doelgroepen maakt dit een echt Timpaan project.”