LANGEDIJK - Pakjes, pieten, pepernoten en natuurlijk Sinterklaas. Ook dit jaar is Museum BroekerVeiling door goedheiligman uitgekozen als locatie van het Pakhuis van Sinterklaas! Deze dertiende editie van het Pakhuis vindt plaats van zaterdag 18 november tot en met zondag 3 december, waar de kinderen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen langs kunnen komen om hun pietendiploma te halen.

De pepernoten liggen alweer een tijdje in de supermarkt, en het begint alweer te kriebelen want het is nog maar een paar nachtjes slapen voordat Sinterklaas weer in het land is! Ook dit jaar zal Sinterklaas na zijn reis uit Spanje gebruik maken van Museum BroekerVeiling als Pakhuis. Vanuit deze locatie gaan de pieten 's nachts de daken op om schoentjes te vullen, maar daarvoor gaan ze natuurlijk wel goed oefenen!

Duikelen in het Pakhuis


De lighallen van Museum BroekerVeiling worden omgetoverd tot een trainingsparcours voor de pieten. Er mag bijna nooit iemand kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en weekenden kunnen kinderen langskomen om te klimmen, glijden en springen. Natuurlijk houden de Pieten een oogje in het zeil, want die weten hoe het allemaal moet! Lukt het je om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan?

Sinterklaasvoorstelling "Piekerpiet, pieker niet!"

Na al dat rennen, springen, puzzelen en duikelen heb je natuurlijk wel even een pauze nodig. Tijdens je bezoek ga je daarom ook naar de afmijnzaal waar je een leuke voorstelling kunt zien. Tijdens de voorstelling: "Piekerpiet, pieker niet!" krijgt de muziekpiet van Sinterklaas de opdracht om de piekerpiet van het piekeren af te helpen. Zij maakt zich zo druk, dat er van alles mis gaat en zij vergeet wat echt belangrijk is. De voorstelling wordt meerdere keren per middag uitgevoerd door Đenis Velic en Lizzy Dekker.

Entree


De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas is € 9,50 per persoon/kind (vanaf 3 jaar), inclusief een drankje en iets lekkers erbij! Heb je een museumkaart? Die is ook gewoon geldig voor de entree. Meer informatie over de openingstijden en dagen waarop het Pakhuis is geopend vind je op onze website www.broekerveiling.nl.