HEERHUGOWAARD - Op dinsdag 30 januari heeft wethouder Gerard Rep het Vragen over…? spreekuur in het Jongeren Centrum Kompleks, in Heerhugowaard, geopend. Jongeren kunnen nu in het Kompleks hun vragen kwijt over DigiD, loonheffing, rijbewijs of ID-kaart, zorgtoeslag, huurtoeslag, boetes, Stuffi en nog veel meer. De openingshandeling werd verricht met een robotje waarmee een handtekening gezet werd onder de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Rep; ‘Vaak realiseren wij ons niet dat jongeren ook hulp nodig kunnen hebben op het digitale vlak en niet alleen senioren. Dit is een mooi initiatief om jongeren, laagdrempelig in het Kompleks, te helpen met hun vragen over de digitale overheid.’

Vragen over…? spreekuur

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met allerlei dingen die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Kom je er niet uit? Ga dan naar het Vragen over...? spreekuur op dinsdagmiddag in het Kompleks (Beukenlaan 1A, Heerhugowaard).Daar weten de medewerkers van de bibliotheek waar jij moet zijn, hoe je een aanvraag doet en waar de lastige punten zitten.

Wil je meer weten over alles wat je moet regelen? Check ook

digidingen-desk.nl

.

Waar en wanneer


Vanaf 6 februari kan je iedere dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur voor al deze vragen terecht in de bibliotheek. Daar helpen we je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties of samenwerkingspartners.

We zitten iedere week voor je klaar, je kunt gewoon langskomen. Het is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.