LANGEDIJK - Buiten is het wat fris, maar er komen gelukkig gezellige dagen aan. Ook Museum BroekerVeiling staat komende weken in het teken van de feestdagen. Kom met het hele gezin naar Museum BroekerVeiling tijdens de Warme Winterdagen van 8 december tot 8 januari. Er zijn veel extra activiteiten. Alle bezoekers krijgen gratis een lekkere kop warme chocomelk.


Doe gezellig mee


Het museum leeft! Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en lekker eten staan centraal. Kinderen kunnen koekjes bakken en iedere dag kan men zich opwarmen met lekkere chocomelk. Op de veiling tik je echte vergeten groenten op de kop, zo begin je het nieuwe jaar met een gezonde start. Alle geveilde groenten gaan vergezeld met een heerlijk recept. Moe geworden na alle activiteiten? Neem plaats in de knusse winterlounge en geniet van heerlijke (lunch)gerechten.

WinterBBQ


Barbecue in de winter? Ja natuurlijk! Op 18 en 29 december én 5 en 8 januari laat BBQ goeroe Roy Voogd van BBQ52 je zien wat je allemaal kunt bereiden op de Green Egg! En uiteraard kan je dat niet alleen zien maar ook gewoon proeven!

Muziek


Denk je aan Kerst, dan denk je natuurlijk ook aan muziek! Tijdens de Warme Winterdagen treden verschillende muzikanten en zangers op. Op verschillende dagen treden Michiel & Martijn op met hun piano op skelterwielen en akoestische gitaar. Op zaterdagmiddag 17 december treedt het popkoor op met liveband en een koor van maar liefst 40(!) personen. Het popkoor maakt al sinds jaren gebruik van het museum om wekelijks te oefenen, en deze keer kan iedereen het koor ook in volle bezetting meemaken!

Veel vermaak voor de kleinsten


Al jaren is het museum het pakhuis van Sinterklaas, maar ook tijdens de Warme Winterdagen is het goed toeven voor de jongste bezoekers van het museum. Kinderen kunnen dagelijks helemaal los gaan. Klimmen, klauteren en glijden en allerlei Oudhollandse spellen staan klaar in de lighallen van het museum. Daarnaast kunnen de creatieve geesten aan de slag in de knutselhoek en op een aantal dagen kan je zelfs je eigen kaarsen maken! Probeer ook de puzzelspeurtocht door het museum op te lossen. Verder is op veel dagen het proeflab geopend voor Gronderzoekers en Etenschappers en kan er gekeken worden naar een mooie Kerstfilm.

Foute kersttrui-wedstrijd


Het is een trend die al een aantal jaren geleden is ingezet: de foute kersttrui. Hoe gekker hoe beter. Tijdens de Warme Winterdagen bij Museum BroekerVeiling wordt hierop ingehaakt met een selfiewedstrijd. Maak bij het museum een selfie met je foutste kersttrui en plaats deze op Facebook of Instagram met hashtack #FouteKersttruiMBV. De meeste maffe trui wordt beloond met een cadeaubon om twee uur zelf te varen met een fluisterbootje door het Rijk der Duizend Eilanden.

Gratis winterrondleiding met een gids

Tijdens je bezoek kun je natuurlijk mee met de rondvaartboot (als het weer het toelaat), een echte groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot de klant. Op een aantal dagen tijdens de warme winterdagen kan je mee met een rondleider die je de mooiste verhalen verteld van de groenteveiling, de omgeving en dan met name hoe het er in de winter aan toe ging!

Weekend 10 en 11 december


Tijdens het eerste weekend van de Warme Winterdagen is er gelijk al veel te beleven. De kinderen kunnen met een stempelkaart verschillende activiteiten afgaan, waaronder de winterpuzzel, koekjes bakken, knutselen, het Proeflab bezoeken en nog veel meer. Op zaterdag is de palingroker aanwezig en op zondag is er levende muziek van Michel op piano en Martijn speelt gitaar.

Voor toegang tijdens de Warme Winterdagen gelden de gebruikelijke entreeprijzen. Het museum is overigens gratis met een Museumkaart, die ook bij het museum zelf kan worden aangeschaft!

Kijk voor meer informatie op www.broekerveiling.nl/warmewinterdagen.