ZUID-SCHARWOUDE/KRABBENDAM - Op vrijdag 16 december vindt er een bijzonder concert plaats. Bijzonder omdat het concert op één avond twee keer wordt gehouden, namelijk in De Koogerkerk te Zuid-Scharwoude en in de historische Schuurkerk te Krabbendam. Ook het samengestelde programma is bijzonder.

Nog voor het concert begint wordt u in een sfeervolle omgeving ontvangen door de warme klanken van Harmonie DSV. Leden van deze harmonievereniging uit Warmenhuizen zullen ons in de stemming brengen met prachtige arrangementen van kerstliederen.


Het concert bestaat uit verschillende delen, allemaal even verrassend! Una Cintina heeft als kind al orgel leren spelen, nota bene in de Kathedraal van Riga, de hoofdstad van Letland, haar geboorteland. Wij zijn zeer verheugd dat zij tijd heeft willen vrijmaken voor ons te komen spelen. Zij zal stukken spelen die passen in de sfeer van de avond, laat u verrassen door haar betoverende orgelspel!

Bijzonder is ook het optreden van het jongerenkoor van Het Regius College te Schagen. Het koor bestaat uit leerlingen die muziek als examenvak hebben gekozen. Muzikale en enthousiaste leerlingen die onder leiding van Melanie Aalders met een aanstekelijke energie onverwachte kerstparels zullen laten klinken.

Kerstmis is het feest van samen. Tijdens de kerstdagen zijn we graag met familieleden of goede vrienden in de vertrouwde huiselijke omgeving. Op deze concertavond, ruim een week voor kerst, zijn de concertgangers samen om van muziek te genieten en, als we er dan toch zijn, ook samen muziek te laten klinken. Alles komt daarom samen in het zingen van een aantal liederen die iedereen kent en die we ieder jaar weer graag zingen.

Winterconcert Koogerkerk: vrijdag 16 december om 17.00 uur (inloop 16.30 uur) entree 10 euro Meer informatie op www.koogerkerk.nl
Winterconcert Krabbendam: vrijdag 16 december om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) entree 10 euro Meer informatie en reserveren op www.krabbendammererfgoed.nl