HEERHUGOWAARD - In Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard, biedt zangspecialist Maartje de Lint een unieke en verrijkende interactieve training aan: Zingen voor je Brein. De cursus bestaande uit vier boeiende sessies is ontworpen om deelnemers een diepgaand begrip te bieden van hoe zingen een krachtige rol kan spelen in je breingezondheid. Deelnemers leren in een fijne, kleinschalige en prikkelarme setting in Cool hoe je je stem en adem optimaal kunt gebruiken. En hoe je door te zingen de structuur en functionaliteit van je brein kunt bevorderen.


Een lied voor een gezond brein
Zingen voor je Brein is geen traditionele zangcursus, maar eerder een ontdekkingsreis naar de heilzame kracht van muziek voor de hersenen. Maartje de Lint, een ervaren uitvoerder en specialist, neemt deelnemers mee op een reis waarbij het zingen van liederen wordt ingezet als een instrument voor het stimuleren van neuroplasticiteit, het verbeteren van mentaal welzijn en het bevorderen van veerkracht na herstel van bijvoorbeeld hersenletsel, burn-out of ziekte.

Waarom zingen zo belangrijk is voor je hersenen
Deze cursus richt zich op mensen die proactief willen zijn in het behouden van een vitaal brein. Of die willen herstellen van een uitdagende periode of preventieve maatregelen willen nemen. Door eenvoudige liederen te zingen, leren deelnemers niet alleen over muziek maar ook over de manier waarop dit hun hersenen kan versterken en ondersteunen.

Over Maartje de Lint
Maartje is een gepassioneerde uitvoerder en specialist in het gebruik van muziek voor het bevorderen van mentaal welzijn. Met jarenlange ervaring brengt ze niet alleen kennis van zangtechnieken, maar ook inzichten in hoe muziek kan bijdragen aan een gezond brein. Ze wordt hierbij muzikaal begeleid door gitariste Judith van Doorn.

Meer informatie & aanmelden

De cursusdagen zijn: 24 februari, 23 maart, 20 april en 18 mei (evaluatie). Deze pilot cursus is laagdrempelig en wordt – mede met hulp van subsidies – voor een laag tarief aangeboden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op coolkunstencultuur.nl/