HEERHUGOWAARD - Op dinsdagmiddag 23 april van 14.00 tot 16.00 uur is Repair Café Heerhugowaard weer aanwezig in de Bibliotheek aan de Parelhof. Bezoekers kunnen er terecht voor het repareren van kapotte spullen en kunnen meekijken om te leren hoe ze dat voortaan misschien wel zelf kunnen.


Weggooien? Mooi niet! Heb je een stofzuiger, lamp of een ander elektrisch apparaat dat het niet meer doet? Kom langs bij het Repair Café. We maken kapotte spullen én laten bezoekers zien hoe ze dat voortaan zelf kunnen. Maar liefst 65% van de inbreng wordt gerepareerd. Ook kleding.

Vrijwillige bijdrage

De bijeenkomsten zijn elke vierde dinsdag van de maand in de Bibliotheek Heerhugowaard (Parelhof 1A). De volgende edities van het Repair Café zijn op 28 mei en 25 juni. Voor iedere reparatie wordt een contante vrijwillige bijdrage gevraagd. De koffie en thee staan klaar. Kijk voor andere tijden en locaties op de website van Repair Café Heerhugowaard.

Energiecoaches

Gelijktijdig met het Repair Café in de bibliotheek is er een inloopspreekuur door één of meerdere energiecoaches. Zij geven gratis tips aan inwoners om geld te besparen op hun energierekening. De energiecoaches volgden een speciale opleiding. Zij geven advies dat past bij jouw woning en situatie. Op dijkenwaard.nl/energiecoaches staat een overzicht van alle inloopspreekuren en kan je online een gesprek met een energiecoach aanvragen.