ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft een einde gemaakt aan de reeks van acht ongeslagen wedstrijden van Hugo Boys. In een doelpuntrijk duel wonnen de Alkmaarders na een sterke tweede helft met 6-3.


Beide ploegen zijn nog in de race voor een plekje in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Het in vorm zijnde Hugo Boys, van voormalig Alkmaarsche Boys-trainer Ron Weinbrecher, nam op Sportpark Overdie een 0-2 voorsprong middels treffers Bob de Wit en Martijn Hand. Kort voor rust en na de pauze deed de thuisploeg het duel kantelen en stond het plotseling 3-2. Don van Sermondt maakte daarna nog wel gelijk, maar met name dankzij drie treffers van Ilias Ait-Kassi trok Alkmaarsche Boys de winst naar zich toe. Naast de drie goals van Ait-Kassi wisten ook Sercan Yilmaz (2) en Ahmet Kutlu het net te vinden.

Met nog één speeldag te gaan ligt er nog het nodige open in de 4e klasse A. Zo zijn Dirkshorn en Con Zelo nog verwikkeld in de titelstrijd. Dirkshorn heeft twee punten voorsprong en gaat komende zondag op bezoek bij Hugo Boys. Daarachter zit er weinig verschil tussen Victoria O (44 punten), Hugo Boys (43) en Alkmaarsche Boys (42), dat zondag naar Nieuwe Niedorp gaat. Aangezien Winkel de grootste kanshebber is voor de derde periodetitel lijkt de vierde plaats niet genoeg om de nacompetitie te halen en dus is er op de laatste speeldag nog een flinke strijd om de felbegeerde derde plaats.