HEERHUGOWAARD - De korfballers van Apollo hebben afgelopen zaterdag een ruime overwinning weten te behalen op het nog altijd puntloze Helios.

De Castricumse ploeg raakte afgelopen jaar nogal wat spelers kwijt en is met een jong team in opbouw, maar heeft het dit seizoen lastig in de 2e klasse. Apollo van trainer/coach Arno van der Vliet had in de Deimoshal dan ook weinig moeite met de hekkensluiter, nam al rap een voorsprong en stond bij rust reeds op zeven punten voorsprong (12-5).

Na de rust wisten de gasten de korf wat makkelijker te vinden, maar de Heerhugowaardse formatie scoorde daarin elf maal met een 23-14 eindstand tot gevolg.

Namens Apollo werden de treffers gemaakt door Cas Honig 6, Lotte Doedens 3, Minke Entius 3, Niels van Bekkum 3, Rik Zonneveld 3, Emmy Montijn 2, Martijn Dreumer 2 en Cindy Keizersweerd 1.

Apollo, dat vijfde staat, gaat komende zaterdag op bezoek bij de nummer twee in de stand, Oosterkwartier in Haarlem.