ALKMAAR - AZ heeft voor het eerst in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen weten te winnen. Tegen de Franse topclub OSC Lille wist de ploeg van trainer/coach Arne Slot met 2-1 te zegevieren. Alle goals vielen in de tweede helft en vooral die van Alkmaarse makelij waren van ongekende schoonheid.


Na drie nederlagen met 0-1 was het duel tegen de nummer vier van Frankrijk, ondanks de tropische omstandigheden in het AFAS-Stadion, van het begin tot het einde aangenaam om naar te kijken. Al direct in de openingsfase was er een goed kans voor Oussama Idrissi, die de keeper zag redden. Daarna waren er mogelijkheden voor de Fransen, waar Sven Botman zijn basisdebuut maakte, maar Ikoné had het vizier niet op scherp en Burak Yilmaz stuitte op een uitstekende Hobie Verhulst, die de zieke Marco Bizot verving in het doel. Een tegenvaller in de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Dani de Wit die werd vervangen door Aboukhlal.

Ook na de rust met Reijnders en Druijf in de ploeg voor Gudmundsson en de van een blessure terug gekeerde Boadu viel er genoeg te beleven. Lang leek het er op dat AZ voor de vierde wedstrijd op rij het net niet kon vinden zeker nadat rechtsback Pied de Fransen op voorsprong bracht. Twee prachtige momenten van twee invallers bezorgden AZ echter alsnog de zege. Een prachtig afstandsschot van Yukinari Sugawara en een minstens zo mooie vrije trap van Thomas Ouwejan bleken beiden om in te lijsten en zo pakte AZ de eerste oefenzege van dit seizoen.

Volgende week zaterdag treft AZ wederom een Franse topper als AS Monaco op bezoek komt naar Alkmaar.