ALKMAAR - AZ heeft het voetbaljaar 2021 afgesloten met een nipte 1-0 zege op FC Groningen. De Alkmaarders wonnen in december al hun wedstrijden en zijn inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats. FC Groningen, dat bijna de gehele wedtsrijd met tien man speelde na vroeg rood voor Kasanwirjo, werd geklopt door een bevlieging van Jesper Karlsson.


AZ boekte in de eredivisie zijn vijfde zege op rij en inclusief beker en Conference League wist men zelfs zeven wedstrijden achter elkaar te zegevieren. FC Groningen,nu al vier eredivisieduels zonder zege, zag na vier minuten Neraysho Kasanwirjo met rood vertrekken na een charge op Dani de Wit. De bezoekers trokken vervolgens een muur op en het lukte AZ lang niet die kapot te spelen.

Na een uur spelen werd AZ wat gevaarlijker en nadat invaller Yusuf Barasi en Tijani Reijnders al dicht bij succes geweest waren, scoorde Karlsson met een prachtige uithaal. In de slotfase kwam AZ nog enkele keren goed weg onder meer bij een poging van Dankerlui, doch keeper Vindahl hield het doel schoon.