UTRECHT/HUIZEN - BOL en Reiger Boys hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de 3e ronde van de KNVB-beker. Beide ploegen wisten een uitwedstrijd in Utrecht te winnen. SVW '27 was niet in staat om voor een nieuwe stunt te zorgen en ging kansloos onderuit bij Huizen.

BOL won met ruime cijfers bij DHSC in Utrecht. Jack Schoon opende de score en na de gelijkmaker was er een glansrol voor Lex Duijs die na lang blessureleed liefst driemaal scoorde. Ruben Beentjes bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 1-5.

Reiger Boys speelde een ware bekerthriller bij EDO in Utrecht. In de eerste helft wist Milan Bouwer voor een loepzuivere hattrick te zorgen waardoor de ploeg van Tom Boukes met een voorsprong van 1-3 ging rusten. Na rust kwam EDO sterk terug, maar Beau Vodde leek voor de winnende treffer te zorgen, totdat de thuisploeg ver in blessuretijd de 4-4 wist te maken. In de strafschoppenserie won Reiger Boys met 3-4. Nadat keeper Jorrit Stoop een penalty had gekeerd wist aanvoerder Timo Blind de beslissende tegen de touwen te schieten.

SVW '27 won in de 1e knock-out ronde van vierde-divisionist De Zouaven, maar wist op bezoek bij SV Huizen, eveneens uitkomend in de 4e Divisie, niet voor een nieuwe stunt te zorgen. De Heerhugowaarders kregen zelfs een onvervalste negenklapper om de oren: 9-0.