HEERHGOWAARD - SVW '27 en Reiger Boys hebben zich geplaatste voor de tweede knock-out ronde van de districtsbeker. Vierdeklasser SVW '27 wist te stunten door vierde-divisionist De Zouaven te kloppen terwijl Reiger Boys in een derby te sterk was voor Vrone.

Met name de zege van SVW '27 op De Zouaven kan gezien worden als de grootste stunt van het bekerweekend. Op De Kabel toonde de ploeg van trainer Miguel Tjong A Hung een fors portie strijdlust tegen de ploeg uit de vierde divisie. De Grootebroekers dachten mogelijk het klusje wel even te klaren, maar speelden voortdurend onder de maat en kregen kort voor rust tweemaal het deksel op de neus. Aanvoerder Colin Kamp opende de score. Nadat zijn vrije trap eerst nog gekeerd werd door doelman Schooneman schoot hij in de rebound hard raak. Kamp stond vervolgens ook aan de basis van de 2-0 toen zijn vrije trap, onder druk van Regilio de Mees, ongelukkig door De Wit in eigen doel werd gelopen.

Ondanks meer balbezit voor de gasten bleef SVW '27 ook na de rust goed overeind. Pas in de slotminuut wist Jurre Duijn de aansluitingstreffer te maken, maar in de resterende vijf minuten blessuretijd bleven de groen-zwarten op de been.

Reiger Boys, koploper van de derde klasse, ontdeed zich zaterdag van de koploper van de vijfde klasse, Vrone. In een matige eerste helft bleven de gasten van trainer Willem Zeijlmans nog op de been, maar na de rust maakte de ploeg van Tom Boukes het verschil. De openingstreffer viel na een van richting veranderde vrije trap van Mick Leijdeckers en kort hierna wist Dave van Dekken vanaf de strafschopstip de score te verdubbelen. Chris Coesel zorgde vlak voor tijd voor de 3-0 eindstand.

Voor KSV zit het bekeravontuur er wel op. De vierdeklasser was op eigen veld niet opgewassen tegen tweedeklasser VIOS uit Warmenhuizen (0-7).