HEERHUGOWAARD - Na drie wedstrijden in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is Reiger Boys nog altijd zonder puntenverlies. In de thuiswedstrijd tegen De Volewijckers bleek een sterk eerste half uur de basis voor een 4-2 zege voor de equipe van trainer Tom Boukes.

Het was met recht een bliksemstart voor de geel-zwarten toen Tristan van den Heuvel al binnen een minuut de 1-0 tegen de touwen schoot. Die score werd vijf minuten latre verdubbeld door Jermaine Pichotte. Binnen de minuut scoorde Elgreenio Dorade weliswaar tegen, maar nog voor het half uur om was had Floyd Groet vanaf de strafschopstip de marge alweer op twee gebracht.

De Heerhugowaardse ploeg kon het goede spel na de rust geen vervolg geven en had het soms lastig tegen De Volewijckers die nog wel aardig wat individuele kwaliteiten bleken te hebben. Keeper Stoop kwam goed weg toen Karim Boubaouch op de paal mikte, maar moest even later toch capituleren bij een schot van Mohammed Arbioui. Een spannende slotfase volgde waarin De Volewijckers de aanval koos, maar Reiger Boys door de ruimte die ontstond nog de beste kansen kreeg. Uit één daarvan bepaalde Dave van Dekken in de slotminuut de eindstand op 4-2.

Trainer Tom Boukes kan dan ook tevreden terugkijken op de competitiestart met negen punten uit drie duels. "Dit is gewoon een prima zege tegen een goede ploeg. Wij begonnen heel sterk, maar de tweede helft was niet altijd even goed. Ik ben echter trots op de strijd die we geleverd hebben om de zege over de streep te trekken."

Vrouwen
Voor de vrouwen van Reiger Boys verliep het weekend een stuk minder voorsproedig. De ploeg van trainer Arnold de Block ging in de slotfase met het kleinst mogelijke verschil onderuit tegen Berkel (0-1). Reiger Boys VR1 staat in de hoofdklasse op drie punten uit drie wedstrijden.