BROEK OP LANGEDIJK - In de tiende speelronde van de 2e Klasse A heeft BOL zaterdag de zesde zege van het seizoen behaald. Het laaggeklasseerde Olympia werd met een 2-1 nederlaag terug naar Gouda gestuurd.

De uiteindelijke zege had de ploeg van trainer Erwin Tump te danken aan een sterke eerste helft. Jack Schoon opende na twintig minuten de score toen hij op de juiste plek stond om een rebound te benutten en kort voor rust profiteerde Daniël Vos van goed voorbereidend werk van Lex Duijs.

Toen kort na rust Olympia-verdediger Heuvelman met rood moest vertrekken na een vermeende slaande bewegng, leek BOL op weg naar een simpele zege. Niet bleek minder waar want de tien uit Gouda vonden zelfs de aansluiting via spits Van de Velde. Olympia drong nog meer aan en geloofde nog in een resultaat, maar BOL bleek gevaarlijker. Omdat invaller Ruben Beentjes echter de paal raakte bleef het spannend tot de laatste seconde en was de opluchting bij de thuisploeg groot na het laatste fluitsignaal.

BOL dat derde staat op vijf punten van koploper SV Montfoort speelt komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2022 als men op bezoek gaat bij Monnickendam.