HUIZEN - BOL heeft zich uitstekend hersteld van de thuisnederlaag tegen VV Nunspeet van een week geleden. Op bezoek bij het hoger geklasseerde Zuidvogels behaalde de ploeg van trainer Erwin Tump een knappe 1-3 zege.

In Huizen kwamen de Langedijkers wat schlemielig op achterstand toen aanvoerder René Rootlieb de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Romain de Jong kopte, maar BOL herstelde zich knap. Zes minuten later wist Bas Jonker met een knappe volley de stand gelijk te trekken en nog voor rust zorgde Ruben Beentjes, op aangeven van Timon Plak zelfs voor een voorsprong.

Na de rust probeerde Zuidvogels het wel, maar de sterke BOL-defensie bleef vrij gemakkelijk op de been. Halverwege de tweede helft besliste men het duel opnieuw met Plak als aangever en ditmaal was het Daniël Vos die koppend kon afmaken. In het vervolg van het duel kwam BOL vervolgens niet meer in de problemen.

BOL, gedeeld vijfde in de 1e klasse, mag het komende zaterdag op eigen veld opnemen tegen de nummer twee in de stand, SDC Putten.