OUDKARSPEL - CSV BOL heeft de eerste horde op weg naar handhaving in de vierde divisie met succes genomen. Op het complex van DTS werd tegenstander VV Winsum, met name na een sterke openingsfase, met 3-0 verslagen. Komende woensdag wacht WV-HEDW als volgende tegenstander.

Niet voor het eerst dit seizoen werd BOL gedwongen uit te wijken nadat d eregen van eerder die ochtend het veld weer teveel had aangetast. Het kunstgras van DTS in Oudkarspel bood uitkomst en aldaar liet de "thuisploeg" zich direct van zijn beste kant zien. Binnen twintig minuten had de ploeg van trainer Erwin Tump de Groningers al op een ruime achterstand gezet. Daniël Vos wist na vijf minuten al vanuit een corner binnen te tikken, vlak daarna keerde BOL-keeper Romain de Jong nog een goede kans van Ramos, maar vervolgens sloegen de Langedijkers weer toe middels knappe treffers van Timon Plak en Ruben Beentjes. De 3-0 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze voerde VV Winsum de druk wel op, maar BOL bleef geconcenteerd overeind en na een rode kaart voor deolman Meijer was het verzet van de gasten definitef gebroken. Komende woensdag speelt BOL opnieuw thuis, hopelijk nu wel op eigen veld, als WV-HEDW op bezoek komt dat zaterdag BFC met 5-3 versloeg. In competitieverband kwamen BOL en WV-HEDW dit seizoen elkaar ook al tegen. Na een 3-0 nederlaag in Amstedam won BOL toen het thuisduel met 3-2.