BROEK OP LANGEDIJK - In de 1e klasse A van het zaterdagvoetbal is BOL opgeklommen naar de vijfde plaats na een spectaculaire zege op Voorschoten '97. De ploeg van trainer/coach Erwin Tump keek twee minuten voor tijd nog tegen een achterstand aan, maar behaalde in extremis de volle winst (4-3).

Het werd zaterdagmiddag een enerverend duel in Broek op Langedijk waar helaas het publiek geen getuige van mocht zijn. Beide ploegen speelden op de aanval, maar bleken met name in de openingsfase vaak net te slordig om de beslissende eindpass te geven. De openingstreffer viel uiteindelijk na een ruim half uur toen Jelle Brandsma de bal achter keeper Van der Niet schoot. Nog voor de rust werd het gelijk. Lloyd van der Wilden wist vanuit een moeilijke hoek keeper Xander Snoek, die de zieke Melvin Habets verving, te passeren: 1-1.

De tweede helft was zo mogelijk nog aantrekkelijker en leverde voor de tweede maal een voorsprong voor BOL op toen na een uur spelen Martijn Ton oog in oog met de keeper koelbloedig bleef. Een kwartier later gaf BOL die voorsprong weer heel makkelijk weg. In een tijdsbestek van pakweg anderhalve minuut wisten Thom Wijnalda en aanvoerder Ronnie Verplancke te scoren voor de gasten. BOL ging vol op de aanval, kreeg mogelijkheden en vlak nadat een treffer van de gasten werd afgekeurd wegens buitenspel zelfs een strafschop na een overtreding op Jack Schoon. Martijn Ton wist vanaf elf meter raak te schieten en zo kreeg het duel alsnog een terechte puntendeling, zo leek het. Leek, want daar dacht de uitblinkende Timon Plak anders over toen hij in blessuretijd van grote afstand uithaalde: 4-3.