BROEK OP LANGEDIJK - CSV BOL heeft de koppositie in 1A weten te behouden na een ruime zege op Argon. De ploeg van trainer Erwin Tump moest daarvoor wel een vroeg opgelopen achterstand ongedaan maken, maar deed dat met verve: 5-2.

De thuisploeg leek in eerste instantie even niet bij de les tegen de middenmoeter uit Mijdrecht. Het duel was namelijk net twintig minuten oud toen keeper Romain de Jong de bal al tweemaal uit het net had gehaald middels treffers van Limburg en Bergkamp. Aan de hand van de ervaren Jack Schoon keerde BOL terug in de wedstrijd want hij scoorde zowel uit een mooie vrije trap als uit een strafschop, na een overtreding op Ruben Beentjes.

Na de rust was het vervolgens éénrichtingsverkeer richting het Argon-doel en halverwege de tweede helft zorgde invaller Martijn Ton, na voorbereidend werk van Beentjes, voor de verdiende voorsprong. Beentjes schoot vervolgens zelf nog op de paal, maar Timon Plak wist met twee terffers in de slotfase toch voor een ruime zege te zorgen.

Alvorens de leidende positie te verdedigen volgende week in de thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk speelt BOL komende dinsdag op eigen veld in de kwartfinale van de districtsbeker teegn Zwaluwen '30.