BROEK OP LANGEDIJK - BOL heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door het hoger geklasseerde SDC Putten met 2-1 terug te wijzen. Door de zege vind de ploeg van trainer Erwin Tump de aansluting met de top waarin de eerste zes ploegen binnen drie punten van elkaar staan.

In de eerste helft zag het er allerminst naar uit dat men de drie punten in eigen huis hield. De gasten uit Putten hadden het betere van het spel en kwamen na een ruim half uur op voorsprong door de handige aanvaller Giovanni Hawit.

Waar BOL voor rust maar moeizaam in het spel kwam, daar verliep de tweede helft geheel anders. Doordat Jack Schoon kort na de rust op fraaie wijze de gelijkmaker in de kruising schoot vanuit een vrije trap, stroopte men de mouwen op om de gasten steeds meer onder druk te zetten. Waar men recht had op een strafschop toen Martijn Ton onderuit werd gehaald zag de scheidsrechter dit over het hoofd, maar de beloning voor het harde werken volgde tien minuten voor tijd alsnog toen Jeroen Korver de verdiende 2-1 tegen de touwen schoot.

BOL dat nu op drie punten staat van koploper Montfoort speelt komende zaterdag de uitwedstrijd bij Argon in Mijdrecht.