SINT PANCRAS - Tijdens de tweede dag van de Zuurkoolcup op het complex van SV Vrone heeft BOL na een zege op DTS de leiding gepakt. Komende zaterdag zal in een rechtstreeks duel met de nummer twee, LSVV dat tegen Vrone niet verder kwam dan een gelijkspel, beslist worden wie zich een jaar lang "de beste van Langedijk" mag noemen.


Alvorens de wedstrijden van de eerste elftallen van start gingen werd er eerst gestreden om de Girls Cup. Nadat Vrone JO13-1 afgelopen zaterdag al de Spruitjescup omhoog mocht houden was die eer nu aan de meiden van DTS MO17-1 . In een mini-toernooi hielden zij BOL, Vrone en LSVV achter zich.

Vanaf 19.00 uur gingen vervolgens de wedstrijden in de tweede ronde van de Zuurkoolcup van start en hierin bleek BOL een maatje te groot voor DTS (4-0). Vrone gaf op eigen veld ondertussen uitstekend partij aan LSVV en na een spannende strijd eindigde dit duel in een puntendeling.

Zaterdagavond valt dus de beslissing, maar allereerst is er vrijdagavond nog een spoonsoravond met gastspreker Wim Kieft. Een dag later wordt er om 17.00 uur afgetrapt voor de Veteranencup en vervolgens treffen LSVV en BOL elkaar evenals Vrone en DTS.

STAND ZUURKOOLCUP

1. BOL 2-6 (7-1)

2. LSVV 2-4 (2-0)
3. Vrone 2-1 (1-3)
4. DTS 2-0 (0-6)

Foto's: Michel Bes Sportfotografie