BROEK OP LANGEDIJK - BOL heeft ook zijn tweede wedstrijd in de nacompetitie weten te winnen. Na de 3-0 zege van afgelopen zaterdag op VV Winsum werd WV-HEDW woensdagavond veroordeeld tot degradatie naar de 1e klasse. De ploeg van trainer Erwin Tump zegevierde in eigen huis met 3-1 en speelt komende zaterdag nog één finale om handhaving te bewerkstelligen.

In tegenstelling tot zaterdag toen men wegens overvloedige regenval moest uitwijken naar het veld van DTS lag de grasmat van BOL er woensdagavond prima bij. De gasten uit Amsterdam begonnen sterk en de openingstreffer na een ruim kwartier was op dat moment niet onverdiend. Jordy Kreeberg werkte binnen na een vrije trap van aanvoerder Mick van Moerkerk. BOL herstelde zich echter snel, streed voor iedere meter, en vijf minuten later was het duel alweer in evenwicht toen Jurre van Lingen van afstand de bal over keeper Dion Thomas lepelde: 1-1. Van Lingen was daarna nogmaals gevaarlijk, maar nu had Thomas wel een goede redding in huis.

Kort na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen Bas Jonker, die weer in de basis mocht starten, de bal doorkopte op aanvoerder Timon Plak die met een ferme knal raak mikte. Nadien had WV-HEDW weliswaar het meeste balbezit, maar verder dan de zestien kwam men niet. De hechte verdediging van de Langedijker wist elk driegend gevaar op tijd in de kiem te smoren waardoor keeper Romain de Jong nauwelijks in actie hoefde te komen. De beslissing viel zes minuten voor tijd toen keeper Thomas een schot van Plak niet onder controle kreeg en Ruben Beentjes van dichtbij kon intikken: 3-1.

In de finale moet BOL het zaterdag opnemen tegen eersteklasse rVV d'Olde Veste uit Steenwijk dat met 2-3 te sterk was voor AGB. Het is op dit moment nog niet bekend op welke locatie dit duel gespeeld gaat worden.

BOL - WV-HEDW 3-1 (1-1)
16. Jordy Kreeberg 0-1
21. Jurre van Lingen 1-1
54. Timon Plak 2-1
84. Ruben Beentjes 3-1

Foto's: DP Sportfotografie