DEN HAAG - Eersteklasser CSV BOL had zich vooralsnog geen betere competitiestart kunnen wensen. Zaterdag werd op bezoek bij Die Haghe de tweede overwinning binnen gehaald door de ploeg van Erwin Tump. Dit gebeurde zelfs met ruime cijfers (2-5).

Een dikverdiende zege voor de Broekers die het alleen in de beginfase even moeilijk hadden. Nadat Timon Plak in de openingsfase op de paal had geschoten nam de Haagse ploeg in de tiende minuut een voorsprong via Sami Aoulad Said die de bal over keeper Habets heen schoot. BOL herstelde zich nog voor de rust. na een klein half uur kon Danny Konijn de bal kwijt aan de mee opgekomen Mike Molenaar die de gelijkmaker scoorde. op slag van rust zorgde Thimo Schouwink met een geplaatst schot voor een voorsprong: 1-2.

De gasten trokken die lijn na de rust door en feitelijk was het duel binnen een kwartier beslist door treffers van Konijn en nogmaals Schouwink. De mooiste goal viel twintig minuten voor tijd en kwam voort uit een vloeiende aanval met Timon Plak als eindstation alvorens Die Haghe in de slotfase nog eenmaal, via Van Voskuilen de eer mocht redden: 2-5.

BOL treft komende zaterdag in eigen huis WV-HEDW dat net als de thuisploeg nog zonder puntenverlies is.