SINT PANCRAS - CSV BOL is voor de vierde keer op rij winnaar geworden van de Zuurkoolcup. Afgelopen zaterdag wisten de Broekers op het complex van Vrone de prestigeuze titel als "Beste van Langedijk" in de wacht te slepen na een 4-2 overwinning op concurrent LSVV.


Het was een slotstuk van een zeer geslaagde editie van de Zuurkoolcup na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie. Op de drie speeldagen was et een drukte van belang op het Vrone-complex in Sint Pancras, zowel langs de lijnen als in de feesttent. De Langedijkers waren dan ook blij met de terugkeer van het jaarlijkse toernooi.

Zaterdag begon het met de strijd om de Veteranencup. Eerder in de week waren er reeds toernooien voor de jeugd en waar Vrone JO13-1 de Spruitjescup wist op te eisen, de Girls Cup een prooi was voor DTS MO17, ging de hoogste eer bij "de oudjes" ook naar DTS.

Wat volgde was de strijd om de Zuurkoolcup en vantevoren was bekend dat LSVV moest winnen van BOL om de cup weer eens mee naar huis te mogen nemen. Dat zat er echter nooit in want BOL kende een bliksemsatrt met twee treffers binnen zeven minuten van Martijn Ton en Bas Jonker. Ton maakte even later ook zijn tweede van de avond waarna Martijn Groof iets terug deed. Na de rust besliste Danièl Vos het duel al wist Mika Bakker namens LSVV nogmaals de eer te redden: 4-2.

Door de nederlaag van LSVV pakte het organiserende Vrone knap de tweede plaats. De ploeg van de op het oude nest teruggekeerde trainer Willem Zeijlmans won zaterdag met 3-1 van het puntloze DTS en stak zo LSVV nog voorbij.

Voor aanvoerder René Rootlieb van BOL, die na afloop de cup in ontvangst mocht nemen was de zege extra speciaal. Hij deed reeds voor de 20e keer mee aan de strijd om de Zuurkoolcup en dat bij de club waar hij begon en ooit zijn eerste cup wist te winnen met Vrone. De 42-jarige BOL-captain speelt inmiddels al vele jaren voor BOL.