BROEK OP LANGEDIJK - BOL is behalve koploper van de 1e Klasse A nu ook in het bezit van een periodetitel. De ploeg van trainer/coach Erwin Tump wist die te behalen door een 2-0 overwinning op De Meern.


Op een zwaar bespeelbaar veld na de sneeuwval van vrijdag liet BOL er geen gras over groeien wat de intenties waren. De groen-witten waren van quitte af aan de betere ploeg en na een klein half uur levere dat een voorsprong op toen een vrije trap niet goed werd verwerkt door de defensie van de gasten en Ruben Beentjes op de juiste plek stond om de openingstreffer binnen te knallen.

BOL vergat daarna de genadeslag uit te delen hoewel de moeglijkheden daar voor aanwezig waren. In de uiterste slotfase konden de handen op het Bolwerk alsnog de lucht in toen Timon Plak de bevrijdende 2-0 liet aantekenen.

BOL houdt zodoende een punt voorsprong op concurrent SV Montfoort, tevens de winnaar van de 1e periode. Komende zaterdag 18 maart gaat BOL richting de Veluwe als men op bezoek gaat bij middenmoter VV Nunspeet. Een tegenstander waar tegen de Langedijkers nog iets willen rechtzetten na een 0-2 thuisnederlaag eerder dit seizoen.