ZUID-SCHARWOUDE - CSV BOL mag zich opnieuw een jaar lang de "beste van Langedijk" noemen. Tijdens de strijd om de Zuurkoolcup kon de ploeg uit Broek op Langedijk het zich vrijdagavond zelfs veroorloven om met het tweede elftal op de proppen te komen en had men aan een 2-2 gelijkspel tegen DTS genoeg om de winst te pakken.


Na de overwinningen op LSVV (3-0) en Vrone (2-0) was de keuze om met de tweede garnituur te komen begrijpelijk want de ploeg van coach Erwin Tump moest immers zaterdag al opdraven voor de eerste competitiewedstrijd in de Vierde Divisie. Op de finaledag bij het organiserende LSVV werd het zodoende nog eventjes spannend want BOL 2 en DTS bleken aan elkaar gewaagd terwijl LSVV ondertussen deed wat het moest doen en met 4-1 won van Vrone.

Uiteindelijk bleef BOL op de been en zo kon men na het laatste fluitsignaal voor de vijfde keer op rij de grootste beker van de Zuurkoolcup omhoog houden.

Eerder op de avond werd de strijd om de Dames Zuurkoolcup gewonnen door VIOS-W die te sterk bleken voor LSVV, BOL en DTS.

UITSLAGEN

LSVV - Vrone (4-1)
BOL - DTS (2-2)

EINDSTAND

1. BOL 3-7 (7-2)
2. LSVV 3-6 (8-5)
3. DTS 3-2 (5-8)
4. Vrone 3-1 3-8)

Foto's: Michel Bes Sportfotografie