ZUID-SCHARWOUDE - BOL blijft in de race voor twee prijzen. De huidige koploper van de 1e Klasse zaterdag versloeg woensdagavond zondageersteklasser Fortuna Wormerveer in de achtste finale van de districtsbeker. De ploeg van Erwin Tump sloeg in het slotkwartier genadeloos toe: 3-0.


Het duel dat gespeeld werd op het complex van LSVV, vanwege het feit dat BOL niet over de vereiste lichtinstallatie beschikt, verliep moeizaam voor beide ploegen. Mede omdat beide trainers de focus op de competitie leggen, BOL speelt voor de titel en Fortuna Wormerveer is nog niet veilig, speelden beide teams niet in hun sterkste opstelling. Eenmaal op het veld was de kwartfinale van de beker toch een mooi vooruitzicht en de 22 spelers die wel op het veld stonden gingen er dan ook vol voor. Het leverde niet altijd mooi voetbal op, mede door de wind en regen, maar wel veel strijd.

In die strijd bleven de echte grote kansen lang achterwege al was Bafode Touri na een uur spelen wel dichtbij een doelpunt. De aanvaller mikte echter op de paal. BOL kwam vervolgens een klein kwartier op tijd gelukkig op voorsprong toen een schot van Rick Molenaar van richting werd veranderd en achter keeper Jager verdween. Het bleek een tik voor de gasten uit Wormerveer die het nog wel probeerden, maar zonder overleg. BOL kon daardoor in de slotminuten, via trefers van Bas Jonker en invaller Tjardo Pols, de zege veilig stellen en zit zodoende in de koker voor de loting van de kwartfinale.