PURMEREND - Op de laatste speeldag van de vierde divisie is duidelijk geworden dat BOL zich via de nacompetitie moet zien te handhaven. De ploeg van trainer Erwin Tump verloor met 3-0 van Purmersteijn, dat de competitie als zesde eindigt.


De thuisploeg speelde nergens meer voor, behalve de zesde plaats in de eindstand, maar was in ieder geval van plan om trainer Mo el Bouziani, die na drie jaar vertrekt bij de Purmerenders een mooi afscheidscadeau te geven met een overwinning. Purmersteijn speelde gedreven en BOL dat voor zijn laatste kans vocht kon daar weinig tegenover brengen. Keeper Romain de Jong hield zijn ploeg met een tweetal reddingen in eerste instantie nog op de been, maar moest halverwege de eerste helft capitueleren op een inzet van Job van der Meulen.

Na dik een uur spelen werd die score verduibbeld door Mylan Polman warana BOL het nog probeerde door achterin één op één te gaan spelen. De thuisploeg profiteerde echter van de ruimte die ontstond en Omar Nait Aicha gooide het duel dan ook in het slot: 3-0.

BOL moet zich nu via de nacompetitie weten te redden en heeft door de dertiende plaats in de eindstand wel het thuisvoordeel. Komende zaterdag ontvangt men het Groningse VV Winsum. Mocht men deze wedstrijd winnen dan volgt er op woensdag 5 juni nog een thuisduel, eventueel gevolgd door een finale op neutraal terrein.