ENSCHEDE - Het Langedijker keeperstalent Daphne van Domselaar is door bondscoach Sarina Wiegman opnieuw geselecteerd voor het Nederlands vrouwenelftal. De Oranje Leeuwinnen spelen vanaf volgende week een oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Verenigde Staten en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo.

De 20-jarige Van Domselaar, die al diverse jeugdinterlands speelde, werd in september voor het eerst opgeroepen voor het "grote Oranje" voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland. Voor de duels tegen Estland en Kosovo viel ze vervolgens net buiten de boot, maar dinsdag maakte bondscoach Wiegman bekend dat het Langedijker talent opnieuw bij de selectie zit. Van Domselaar begon haar carrière bij LSVV en kwam vervolgens uit voor Telstar. Inmiddels speelt ze al weer voor het vierde seizoen bij FC Twente.


De Oranje Leeuwinnen en ‘Team USA’, dat eerste staat op de FIFA-ranking, nemen het vrijdag 27 november voor de tiende keer in de historie tegen elkaar op. Het is bovendien de eerste keer dat beide landen tegen elkaar spelen na de finale van het WK 2019 in Lyon, waarin de Verenigde Staten met 2-0 te sterk waren. Vier dagen later, op 1 december speelt Nederland dan tegen Kosovo in het laatste EK-kwalificatieduel. Oranje wist zich reeds te plaatsen voor het EK. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda.

De complete selectie: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Daphne van Domselaar (FC Twente), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg), Joëlle Smits (PSV), Katja Snoeijs (FC Girondins de Bordeaux), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente).