HEERHUGOWAARD - Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is sv-WMC gelukt om een corona-proof toernooi om de Waard Cup te organiseren. Afgelopen zaterdag was de kick-off van het toernooi tussen de vijf Heerhugowaardse verenigingen met de eerste twee wedstrijden.

Met een registratie bij binnenkomst, looplijnen, diverse afzettingen rondom de velden en het rond krijgen bij de gemeente van vergunningen voor het plaatsen van horecatenten moest er in de laatste dagen nog heel wat gebeuren. Daarbij mogen er maximaal 250 toeschouwers aanwezig zijn gedurende de wedstrijden om de Waard Cup.

Dat aantal werd zaterdag benaderd want onder zomerse omstandigheden wisten velen de weg naar "De Vork" te vinden.Met een geheel nieuwe opzet, het zaterdagteam van SVW '27 werd op het laatste moment toegevoegd waardoor men met twee poules van drie teams speelt en de toevoeging van een vrouwentoernooi, moest de organisatie het draaiboek in de voorlaatste week nog aanpassen. Hier slaagde men glansrijk in waardoor men zaterdag eindelijk kon aftrappen.

Zaterdagavond begon het toernooi met het duel tussen Reiger Boys en titelverdediger SVW'27 (zon), een kwartier later gevolgd door de organiserende vereniging sv-WMC Heerhugowaard tegen de zaterdagploeg van SVW '27.Bij beide wedstrijden zat het venijn in de tweede helft waar het voor rust doelpuntloos bleef.

Reiger Boys nam tegen SVW '27 tot twee keer toe een voorsprong, maar net zo vaak kwamen de groen-zwarten terug met een 2-2 eindstand tot gevolg. WMC moest het in de laatste twintig minuten afleggen tegen SVW27 (zat.) dat in kort tijdsbestek driemaal scoorde (0-3).

Komende dinsdag gaat het toernooi vanaf 18.30 uur verder en komen ook Hugo Boys en KSV voor het eerst in actie. Tevens gaat dan het vrouwentoernooi, met deelname van WMC, KSV en Jong Holland van start.