HEERHUGOWAARD - Hoewel het nog niet officieel is zullen zowel SVW '27 en KSV volgend seizoen een klasse lager spelen. Beide ploegen gingen afgelopen weekend met flinke cijfers onderuit waardoor het slechts een kwestie van tijd is dat de degradatie een feit is.


Tweedeklasser SVW '27 staat na zestien gespeelde wedstriojden op drie punten, die allen werden behaald uit een gelijkspel. De ploeg van trainer Martin van Leuven heeft inmiddels een achterstand van elf punten op de nummer voorlaatst De Kennemers dat ook nog eens twee wedstrijden te goed heeft. Zondag bleek SVW '27 niet opgewassen tegen het hoog geklasseerde ZAP dat op De Kabel met 0-5 won.

In de derde klasse B wist het geplaagde KSV dit seizoen nog enkel punt te behalen. Nadat afgelopen zondag VV Bergen met 1-6 te sterk was kreeg de Kruizer voetbalvereniging inmiddels 93 treffers om de oren en zal de officiële degradatie spoedig beklonken zijn.

Hugo Boys, uitkomend in 3A, lijkt zich dit seizoen wel te redden na een sterke serie in de laatste weken. De ploeg van trainer Ron Weinbrecher kwam afgelopen weekend niet in actie.

Vijfdeklasser WMC bleef afgelopen zondag op 0-0 steken in de thuiswedstrijd tegen Callantsoog.