EMMELOORD - Het is BOL na een lang seizoen niet gelukt om zich te handhaven in de vierde divisie. De historische prestatie die een jaar geleden bereikt werd duurde slechts één seizoen en kwam tot een einde in Emmeloord waar de ploeg van de afscheid nemende trainer Erwin Tump met 4-1 onderuit ging tegen Flevo Boys.


Het seizoen dat al op 12 augustus begon met een bekerwedstrijd tegen Kloetinge verliep continu moeizaam. Op het niveau van de vierde divisie bivakkeerde BOL het hele seizoen onderin. Mede door de slechte gesteldheid van het eigen veld werden er nogal wat wedstrijden afgelast en kon BOL maar moeilijk inlopen op de concurrentie. Toch lukte het in de laatste wedstrijden van het seizoen om in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen. In de nacompetitie begon BOL crescendo met overwinningen op VV Winsum en WV-HEDW, maar in de finale tegen d'Olde Veste ging het vreselijk mis: 5-0.

BOL kreeg echter nog een herkansing, maar de dreun van een week eerder en het ontbreken van enkele basiskrachten was teveel voor de Langedijker toen men zaterdag op bezoek ging bij Flevo Boys in Emmeloord. Zo moest het gat achterin, door het ontbreken van het vaste duo Rik Molenaar en Jeroen Korver, worden opgevuld door Jack Schoon. De thuisploeg kwam na een kleine twintig minuten op voorsprong via Younes el Gharmati en net toen BOL iets meer grip op de wedstrijd leek te krijgen sloeg Flevo Boys in kort tijdsbestek nog driemaal toe. Twee treffers van Johan Thiems en een doelpunt van Jelmer Dijkman betekenden een 4-0 ruststand.

Feitelijk was het duel dan ook beslist, maar BOL bleef na rust inzet tonen en dat leverde uiteindelijk toch nog een verdiende eretreffer op voor Lex Duijs. Het was slechts een doekje voor het bloeden voor BOL dat zich komend seizoen weer mag melden in de eerste klasse. Dat zal gebeuren zonder trainer Erwin Tump die de club na vier jaar verlaat en wordt opgevolgd door Charles van Altena. Van de spelersgroep werd er afscheid genomen van Bas Jonker (gestopt), Jurre van Lingen (SV Hillegom), Ruben Beentjes (Alcmaria Victrix) en Piet Halman (Purmersteijn). Met enkele nieuwelingen, waaronder wat eigen talenten, hoopt BOL na de zomer weer hoge ogen te gooien in de eerste klasse.