OUDKARSPEL - Organiseer een toernooi voor regionale biljarters, haal de wereldtoppers Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer naar de finaledag en laat amateurs en profs tegen elkaar spelen. Die happening vindt plaats op 27, 28 en 29 december in De Heerlijkheid in Oudkarspel. De opbrengst is bestemd voor Kika (Kinderen Kanker Vrij).


Organisator van het festijn, dat voor de tiende keer wordt gehouden, is biljartpromotor Dirk Snip. De man die met veel succes de wereldtitelstrijd driebanden voor dames en junioren in Heerhugowaard organiseerde, is heel enthousiast. 'Het is voor de eerste keer dat het evenement in De Heerlijkheid plaatsvindt. Een prachtige ruimte die uitermate geschikt is voor dit toernooi.'

De eerste negen edities vonden plaats in de inmiddels gesloten locatie Concordia. Uitwijken naar De Heerlijkheid is voor Snip geen probleem. 'We hebben nu de mogelijkheid om een zesde tafel te plaatsen, waardoor we het deelnemersveld kunnen uitbreiden van 250 naar 300 spelers. Zij spelen 'over rood' op handicap en de winnaars maken kans op een wedstrijd tegen een topper.'

Dick Jaspers

En dat zijn niet de minste. Snip slaagde er opnieuw in om de nummer één van de wereldranglijst Dick Jaspers en de wereldkampioene bij de dames, Therese Klompenhouwer, naar Oudkarspel te halen. Ook de Belgische oud-wereldkampioen Jef Philipoom is aanwezig, evenals voormalig Europees kampioen John Thijssens. Uit Brabant komt de routinier Gerwin Valentijn (tweevoudig World Cup-finalist) die onlangs zijn afscheid aankondigde, maar er op het Oliebollentoernooi graag bij wil zijn.

Sam van Etten

Ook de topper uit de eigen regio, Sam van Etten uit Schermerhorn, is in Oudkarspel aanwezig. De Noord-Hollander, die begin december tijdens de World Cup in Sharm-el-Sheikh een hele goede indruk maakte, gaf graag gehoor aan de uitnodiging van Dirk Snip.

Inschrijven

De wedstrijden worden 's middags en 's avonds gespeeld op dinsdag en woensdag 27 en 28 december en de finales vinden plaats op donderdagmiddag 29 december vanaf 14.00 uur. 'Mensen kunnen zich nog steeds opgeven als deelnemer. Jong, oud, dames, heren en biljarters met een verstandelijke beperking, iedereen is van harte welkom,' aldus Snip. Aanmelden kan via een inschrijfformulier dat te vinden is op de website www.dirksnip.nl/biljartevents.

Voor toeschouwers is de entree gratis, maar een donatie voor Kinderen Kanker Vrij (Kika) is van harte welkom.