AMSTERDAM - Het is DTS niet gelukt om binnen een jaar terug te keren in de vierde klasse. In de finale van de nacompetitie verloor de ploeg van trainer Ruud Koopman met het kleinst mogelijke verschil van De Posthoorn: 1-0.


Op het kunstgras van TOB in Amsterdam-Noord kwam het duel tussen de vijfdeklasser uit Oudkarpsel en de vierdeklasser uit Amersfoort maar moeizaam op gang. Kansen vielen er nauwelijks te noteren en het spel lag voortdurend stil vanwege blessurebehandelingen.

Na de pauze nam De Posthoorn het initiatief en dat leverde al snel een treffer op van Tim Krux. DTS mocht in die fase vooral blij zijn dat de score niet hoger opliep. naarmate het duel vorderde kwam DTS, zonder de geblesseerde Luc Schuffelen, meer uit de schulp, maar de kansjes voor Rick Dekker en Freek Schoon leverde geen doelpunten op evenals een onoverzichtelijke scrimmage waarbij de bal op de paal belandde. De Posthoorn hield zodoende stand waardoor DTS het komend seizoen onder de nieuwe trainer Miquel Tjong A Hung opnieuw in de vijfde klasse mag proberen.