ZUID-SCHARWOUDE - LSVV doet na zes jaar een stap terug naar de tweede klasse. In de eerste ronde van de nacompetitie struikelden de Langedijkers na verlenging over ZSGOWMS: 1-3.

LSVV wist dat het moeilijk zou worden want het duel tegen de Amsterdammers zou de eerste van drie wedstrijden zijn wilde men het vege lijf te redden. Zonder in eerste instantie veel te creëren leek de thuisploeg van trainer Gidon Reinders Folmers niet veel onder te doen voor de gasten. Kort voor rust en na rust kreeg LSVV zelfs goede kansen, maar net als het hele seizoen zat het weer eens niet mee. Kort voor rust kopte aanvoerder Maik den Iseger, bezig aan zijn laatste wedstrijd voor LSVV, op de paal en de tweede helft was net begonnen of ook Toine Merk mikte op het aluminium.

ZSGOWMS had tot dan nog geen kans gehad, maar mikte via Apagui wel gelijk raak bij de eerste de beste mogelijkheid. LSVV leek het even kwijt, maar perste er toch nog een slotoffensief uit waarin invaller Brian-Paul Tesselaar voor de gelijkmaker, en dus een verlenging zorgde. Het bleek uitstel van executie voor LSVV want Harrouni zorgde in de eerste helft van de verlenging voor de 1-2. In de slotseconden werd de degradatie voor LSVV een feit toen Blanker de 1-3 liet aantekenen.