HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft vrijdagavond de Noord-Hollandse derby tegen White Stones met overtuigende cijfers gewonnen. De Egmonders wisten het de Heerhugowaarders exact een kwartier goed lastig te maken, maar na de 1-1 was het verschil snel gemaakt in het voordeel van de thuisploeg.

De openingsfase was er vooral één van aftasten waarbij keeper Dex Riezenbos aan Egmondse kant liet zien een uitstekende vervanger te zijn voor de geblesseerde Stan Zwartkruis. Een fout van Dennis de Waard zorgde ervoor dat hij alsnog moest capituleren op een inzet van Younes Daari. Nadat Tom Groot kort hierna voor de gelijkmaker zorgde, was het voor het FC Marlène van trainer/coach Jeroen de Groot zaak om een tandje erbij te gooien en daar slaagde men in. In een tijdsbestek van vijf minuten wisten Amir Molkârâi, Stefan Dol en Mo Darri (2x) de score op te voeren. Op slag van rust deed Mike Twisk nog iets terug: 5-2.

In de tweede helft was het Egmondse verzet al snel helemaal gebroken door treffers van Daari en Dol die later beiden nog eenmaal zouden scoren en hun totaal deze avond op drie zouden brengen. Voor de gasten van coach Rogier Bunink werd het nog iets draaglijker omdat Huib Sprenkeling en Job Zentveld in de slotfase nog tegen wisten te scoren. "Een prima overwinning, al kunnen we zeker nog beter, maar daar werken we dan ook naar toe", sprak topscorer Younes Daari na afloop.

FC Marlène - White Stones 9-4 (5-2)
10. Younes Daari 1-0
14. Tom Groot 1-1
15. Amir Molkârâi 2-1
18. Stefan Dol 3-1
19. Mo Darri 4-1
19. Mo Darri 5-1
20. Mike Twisk 5-2