SINT PANCRAS - Op de dag dat Vrone vanwege het 100-jarig bestaan in 2020 werd onderscheiden met de Koninklijke Erepenning, uitgereikt door burgemeester Maarten Poorter, wist het eerste elftal de titel in de 5e klasse te behalen. De Pancrassers wisten daarmee hun eerste succes te behalen sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal vorig jaar.


Naast de Koninklijke Erepenning was het sowieso een feestelijke dag, door Vrone zelf als 'Super Saturday' bestempeld. Naast het tekenen van de contracten door enkele nieuwe sponsors van de herenselectie wist namelijk Vrone JO15-1 de titel in hun klasse te behalen. Goed voorbeeld, doet goed volgen en dus wist ook Vrone 1 wat het te doen stond.

De ploeg van trainer Willem Zijlmans staat vrijwel het gehele seizoen al bovenaan in de 5e klasse A, al kwam er de laatste weken soms wat zand in de geoliede machine. Zo 'vergat' men een week geleden de titel al veilig te stellen toen men hard onderuit ging bij Fortius (6-2). In de thuiswedstrijd tegen AFC IJburg, onder het toeziend oog van het ruim opgekomen publiek, moest het dan alsnog gebeuren.

Het werd geen enerverende pot want de Amsterdammers hadden de accenten duidelijk op de defensie gelegd en Vrone, zonder de sterkhouders Daniël Leijen en Andrew Hand, wist daar geen bres in te slaan. Ook na de rust niet al kreeg Martijn Leek daarvoor de ultieme kans toen hij vanaf de strafschopstip mocht aanleggen na een handsbal. De aanvoerder kreeg de bal echter niet langs de IJburg-doelman. Toen doorkwam dat concurrent Sporting Andijk op eigen veld op achterstand stond tegen De Wherevogels (eindstand 2-5) wist Vrone dat het zelfs met een nederlaag de titel kon vieren en speelde men het duel gecontroleerd uit op 0-0.

Na de uitreiking van de kampioenschaal duurde het feest in Sint Pancras nog tot in de late uurtjes en kan Vrone zich straks opmaken voor de vierde klasse waarin het de nodige regionale tegenstanders gaat treffen.