HEERHUGOWAARD - Ook de tweede wedstrijd van 2024 is door team Schroevengroothandel.nl verloren. De spelers van koploper Beekman HPL overheersten nagenoeg alle partijen en wonnen met 1-7.


Leo de Jong was de enige die nog een puntje kon afsnoepen van René Verkaik. Met een remise partij van 30-30 in 53 beurten was er nog enigszins kans op meer. Maar gelijktijdig speelde George Kenter ook een moeilijke pot tegen Rob Bogaart. Na een trage start van Boogaart gingen de heren vanaf de 12e beurt gelijk op en ging Boogaart uiteindelijk het eerste uit. 27-30 in 43 beurten.

Hierdoor was de achterstand halverwege al 1-3. De volgende partijen moesten worden gewonnen om de dagzege binnen te slepen.

Perry Tuin trad aan tegen Ger Windt en had vanaf de start totaal geen gevoel met de tafel en zichzelf. Waar Windt rustig zijn punten bij elkaar sprokkelde kon Tuin tot aan de streep geen goed doen. De einduitslag was dan ook 35-17 in 46 beurten. Peter Berndsen was uiteindelijk ook niet opgewassen tegen het geweld van Addy Wienk. Aanvankelijk ging het nog gelijk op maar na een aantal nullen van beide spelers ging Wienk met grote passen ervandoor. In de eindfase maakte Wienk een serie van 8 en was het voor Berndsen erg lastig om in de buurt te komen. Wienk maakte de partij uit in 40 beurten. 27-35

Door deze overwinning heeft Beekman de koppositie verder versterkt. Omdat deze wedstrijd een week naar voren is geschoven speelt Team Schroevengroothandel deze week niet.