HEERHUGOWAARD - Ook in Heerhugowaard is de opmars van padel niet meer te stuiten, zo bleek afgelopen weekend bij het Raadhuis Open Padeltoernooi van Tennis en Padelvereniging Heerhugowaard. Gedurende drie dagen gingen liefst 162 deelnemende spelers op diverse niveau's de strijd met elkaar aan waarbij ook de publieke belangstelling groot was. De organisatie kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagd evenement.


Het was de eerste keer dat de Heerhugowaardse vereniging een dergelijk evenement organiseerde nadat het sinds eind april kan beschikken over zes prachtige padelbanen. Hoewel bekend als een van de grootste tennisverenigingen in de provincie kon ook Heerhugowaard niet voorbij gaan aan de opmars van de hardst groeiende sport van Nederland. Al in de eerste maanden sinds de aanleg van de nieuwe padelbanen bleek dit een schot in de roos want de banen worden volop gebruikt door sporters in alle leeftijdsgroepen. Tijdens het Raadhuis Open Padeltoernooi werd dat nog eens bevestigd, aangezien het toernooischema al ruim voor de eerste bal geslagen was al volgeboekt was.

Tijdens de eerste wedstrrijddag op vrijdagavond viel direct al op dat niet alleen Heerhugowaard het padel omarmd heeft, maar valt ook vooral het grote aantal jonge sporters op. Een duidelijk teken dat er toekomst zit in de populaire racketsport, en een goede impuls voor de Heerhugowaardse vereniging. Tevens weet ook het publiek de weg naar het park van TPV Heerhugowaard te vinden. Onder prachtige weersomstandigheden worden er tijdens de eerste speelavond dan ook vele wedstrijden afgewerkt voor zowel beginners als gevorderden. Davy Barkey is al één van de vele vrijwilligers betrokken bij het toernooi en kijkt tijdens de eerste toernooidag tevreden om zich heen naar de drukbezette banen. "Vanaf het eerste moment leeft padel hier in Heerhugowaard en het toernooi zat dan ook heel snel vol. Morgen (zaterdag) is er helemaal een overvol programma dat loopt van vroeg in de ochtend tot laat in de avond, inclusief een gezellige feestavond. We kunnen alleen maar hopen dat het weer geen roet in het eten gooit."

Dat laatste blijkt de volgende dag erg mee te vallen als de vele wedstrijden elkaar snel opvolgen. In de avonduren vallen er nog wel enkele buien, maar uiteindelijk heeft dat geen invloed op het drukke speelschema en zeker niet op de gezelligheid tijdens de feestavond.

Tijdens de finaledag op zondag is het dan ook wederom een drukte van belang. In de diverse categorieën gaan de spelers wederom de strijd met elkaar aan en al snel stroomt het park en het terras weer vol met publiek die een indruk willen krijgen van de sport. Hoewel het overgrote deel van de deelnemers van TPV Heerhugowaard afkomstig is gaat de finale bij de gevorderden uiteindelijk tussen een duo uit Hoogkarspel (Gertjan Commandeur en Cess Duijn) tegenover Eric de Lange en Brigitte Pluijmers van TPC Daalmeer uit Alkmaar. De Lange is één van de "pioniers" van het padel in de regio. Als voorzitter van TPC Daalmeer was men de eerste in de regio die enkele jaren geleden padelbanen aanlegde en inmiddels heeft men al een ruime ervaring in het organiseren van (inter)nationale toernooien. Tevens had hij een adviserende rol in de aanleg van de banen in Heerhugowaard. De Lange is vol lof over de organisatie in Heerhugowaard. "Mooi om te zien hoe men in korte tijd zoiets kan neerzetten hier in Heerhugowaard. Een teken dat er ook hier toekomst in zit, zowel voor de sport als de vereniging." De Lange en Pluijmers blijken in de finale uiteindelijk niet opgewassen tegen de sterke Commandeur en Duijn die het eerste Heerhugowaardse toenooi op hun naam schrijven.

Met nog een gezellige nazit wordt de eerste editie van het geslaagde evenement afgesloten. Dat dit een vervolg gaat krijgen staat buiten kijf want na dit weekend is wel duidelijk geworden dat Heerhugowaard padel omarmd heeft.


Foto's: DP Sportfotografie