DE NOORD - Hugo Boys zal ook komend seizoen in de vierde klasse uitkomen. De ploeg van trainer Ron Weinbrecher mocht tot de laatste speeldag hopen op een plekje in de nacompetitie, maar moest wel aantreden tegen de voornaamste titelkandidaat Dirkshorn. Die deden in De Noord wat men moest doen en zegevierden met 0-3.


Anders dan de uitslag doet vermoeden hadden de gasten het name in de openingsfase behoorlijk lastig tegen Hugo Boys dat al snel na de aftrap de paal raakte en nog wat kansjes kreeg. Het spelbeeld veranderde toen spits Kamiel Hoogland in de 24e minuut onderuit werd gehaald en zelf de strafschop wist te benutten.

Vanaf toen had Dirkshorn de controle over de wedstrijd al duurde het nog tot de 67e minuut voordat het duel defintief beslist werd door Tyrone Choaté. In de slotfase maakte Mike Krijthe het aanstaande kampioensfeest voor de gasten compleet met de 0-3.

Voor Hugo Boys, dat na de winterstop een ijzersterke periode kende, maar de laatste twee wedstrijden verloor eindigde het seizoen in 4A zodoende op een vijfde plaats.