HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse amateurclubs in het zondagvoetbal zijn dit weekend met lege handen gebleven. Hugo Boys verloor in eigen huis met harde cijfers van Limmen terwijl KSV onderuit ging bij Sint Boys.

Hugo Boys had een week eeerder nog gestunt in de 3e Klasse B tegen de nummer twee in de stand, Koedijk (1-0), maar bleek tegen een andere titelkandidaat, VV Limmen, niet opgewassen. Stan Donker bracht de gasten na een kwartier spelen op voorsprong en het doelpunt van Björn Valkering bleek in feite teveel voor de thuisploeg van trainer Ron Weinbrecher. Na de rust wisten de gasten het duel dan ook defintief in het slot te gooien. Donker maakte zijn tweede en ook Jacco de Jong en Mika Miettinen deden een duit in het zakje.

Komende zondag 26 maart staat voor Hugo Boys de derby bij hekkensluiter Con Zelo op he programma.

Vierdeklasser KSV had volgens trainer Rowan Top minimaal recht op een punt in het uitduel tegen Sint Boys gezien het aantal kansen dat men kreeg, maar de thuisploeg toonde zich een stuk effectiever. Halverwege de eerste helft had Thijs Sneekes Sint Boys op voorsprong gebracht. Na de 2-0 van Gijs van Wichem deed Danny Konijn namens KSV wat terug, maar Pieter van der Kuijl bracht de marge weer op twee: 3-1.

KSV speelt komende zondag thuis tegen Dirkshorn.