MEDEMBLIK - Hugo Boys heeft op 2e Paasdag een helft lang stand kunnen houden tegen titelkandidaat FC Medemblik, dat in de tweede helft echter het verschil wist te maken: 5-2.

Het leek een al zware middag te worden voor de ploeg van Ron Weinbrecher toen de thuisploeg al na een ruim kwartier op een 2-0 achterstand stond door treffers van Robert Zwaan en Niels Koster. Een prachtige volley van Don van Sermondt die kort voor rust ook nog een strafschop wist te benutten zorgde voor een 2-2 ruststand.

In de tweede helft nam de thuisploeg van Stephan Kaaij afstand opnieuw met dank aan het duo Zwaan en Koster. Laatsgenoemde wist zijn totaal van de middag op drie treffers te brengen en Zwaan wist met zijn tweede goal de eindstand op 5-2 te bepalen. Door de zege komt FC Medemblik op één punt van koploper Westfriezen. Hugo Boys zakte weer een plaatsje en houdt alleen Winkel en hekkensluiter De Blokkers nog onder zich.