HEERHUGOWAARD - Hugo Boys zal komend seizoen uitkomen in de 4e klasse. De voetbalvereniging uit De Noord zou eigenlijk komende zondag een nacompetitiewedstrijd spelen bij SC Dynamo, maar ziet daar vanaf, zo heeft het bestuur woensdagavond laten weten.


Na een moeizaam seizoen wist de ploeg van trainer Ron Weinbrecher op de laatste speeldag rechtstreekse degradatie uit de 3e Klasse B te voorkomen. Men moest zich zodoende, net als een jaar eerder, via de nacompetitie, weten te redden. Hierin zou men komende zondag de eerste wedstrijd spelen tegen SC Dynamo in Ursem.

Woensdag liet het bestuur in een verklaring op de eigen website en socials weten hier van af te zien en dus vrijwillig te degraderen naar de 4e klasse:

"Hugo Boys 1 heeft zich vrijwillig teruggetrokken uit de nacompetitie omdat het geen representatief elftal op de been te brengen is en kiest voor een vrijwillige degradatie naar de vierde klasse.Op dit moment heeft de selectie 14 man en loopt al maanden op zijn tenen. Doordat we te maken hebben met blessures zouden we zondag spelers uit lagere teams of de junioren moeten opstellen. Dat is voor niemand leuk. Voor de spelers niet, voor de supporters niet en ook voor Dynamo niet. Het doet echt zeer, maar er zit helaas niks anders op".

De degradatie van Hugo Boys betekent dat Heerhugowaard komend seizoen maar één derdeklasser heeft met Reiger Boys. SVW '27 was dichtbij promotie naar de derde klasse, maar strandde in de nacompetitie en KSV degradeerde voor het twee jaar op rij en komt komend seizoen zelfs uit in de vijfde klasse.