SINT PANCRAS - Jens van den Dool is zaterdag de winnaar geworden van de36e ronde van Sint Pancras. De 24-jarige renner uit Hoogblokland, toch al bezig aan een sterk seizoen, kwam solo aan nadat hij medevluchter Glenn van Nierop drie ronden voor het eind had gelost.


Bij afwezigheid van de winnaar van vorig jaar, Tom Wijfje, en zesvoudig winnaar Rick van Breda werd Van den Dool al als één van de favorieten bestempeld in Sint Pancras. Eerder dit seizoen won hij al zes criteriums in het zuiden van het land en eindigde daarnaast al diverse malen op het podium. Van den Dool was ook de eerste die de koers hard maakte door al snel weg te springen. Alleen Glenn van Nierop uit Wieringerwaard was bij de les en sprong mee.

Veel gebeurde er in het vervolg niet op het 2,3 km lange parcours in de straten van Sint Pancras. Van den Dool en Van Nierop hadden de gang erin en liepen elke ronde een aantal seconden meer uit. In het peloton, met 58 man begonnen, maar halverwege al stevig uitgedund, was er af en toe een verdwaalde uitlooppoging. doch niemand kwam bij de twee koplopers. Van de voorste twee maakte Van den Dool al de heel tijd de beste indruk en oest Van Nierop voornamelijk volgen. Drie ronde voor het einde plaatste Van den Dool dan ook een jump die Van Nierop niet te boven kwam.

Met beide handen in de lucht passeerde de Zuid-Hollander na 80 kilometer dan ook de finish, Van Nierop op ruime afstand achterlatend. Het feest werd voor de familie Van den Dool compleet toen Kelvin van den Dool net voor het peloton uit de derde plaats wist te pakken.

Foto's: DP Sportfotografie