HOORN - In de strijd om een plaatsje in de subtop van de 1e klasse A heeft BOL zaterdagmiddag de Noord-Hollandse derby bij Zwaluwen '30 gewonnen. Bas Jonker kroonde zich in Hoorn tot matchwinnaar door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Beide ploegen waren vooraf belust op revanche. Zwaluwen '30 had verleden week bij WV-HEDW een zevenklapper om de oren gekregen terwijl BOL twee weken op rij verloor. Het was de thuisploeg die even feller begon en enkele keren goed doorkwam over de linkerkant. Halverwege de eerste helft kreeg ook BOL wat meer grip op de wedstrijd, maar het spel bleek aan beide kanten rommelig en echt grote kansen leverde het dan ook niet op. Keeper Bakker van de thuisploeg moest tweemaal een poging tot corner verwerken en zijn collega Habets bij BOL wist vlak voor de rust een mogelijke Hoornse treffer onschadelijk te maken.

Na de rust kwam BOL duidelijk beter uit de kleedkamer en probeerde via de flanken het spel van d thuisploeg te ontregelen. Hierin slaagde men want na een kwartier kwam de ploeg van Erwin Tump op voorsprong. Na een goede aanval wist Danny Konijn de bal bij Bas Jonker te bezorgen die de bal in de bovenhoek schoot. De klap kwam blijkbaar hard aan bij de ploeg van trainer Bulterman want het lukte de thuisploeg niet hiervan te herstellen. men probeerde wel de aanval te zoeken, maar raakte telkens de bal te snel kwijt. Met nog een klein kwartiertje op de klok besliste BOL het duel dan ook toen de keeper een poging van Konijn niet kon klemmen en opnieuw jonker attent was om de rebound binnen te tikken: 0-2.