NIBBIXWOUD - Door voor de veertiende keer op rij te winnen zijn de handbalsters van KSV kampioen van de hoofdklasse geworden. De ploeg van coach Theo Krom zegevierde op bezoek bij SEW DS3 en is zo met nog een wedstrijd te gaan niet meer in te halen voor de concurrentie.


Die concurrentie kwam vooral van ZAP DS2 dat lang aan kop stond, maar na twee nederlagen de ploeg uit 't Kruis voorbij zag komen. Nadat ZAP aangaf de inhaalduels, ontstaan in de handballoze corona-periode, niet meer in te willen halen wist KSV dat het aan een zege in Nibbixwoud genoeg had om de titel te mogen vieren. Door het cancelen van de twee duels werd KSV de titel een beetje in de schoot geworpen, maar daar wil coach Krom niets van weten. "Als je sinds 6 november vijftien wedstrijden ongeslagen blijft, er daarvan 14 wint, en zelfs je directe concurrenten verslaat, dan ben je in mijn ogen een terechte kampioen."

Even leek het er op dat de zenuwen een rol gingen spelen in Sporthal De Dres in Nibbixwoud. SEW begon fel en binnen een aantal minuten stond KSV met 5-1 achter. Net zo snel herstelde de titelkandidaat zich echter weer. Ditmaal met glansrollen voor twee routiniers, keepster Brenda de Boer en hoekspeelster Judith Groot. Behalve enkele puike reddingen van De Boer wist de keepster in de break Groot telkens weer te vinden die zowel in de eerste helft als na de rust vijf maal scoorde. KSV ging dan ook met een 12-16 voorsprong rusten. Groot zelf beaamde dat er in het begin even sprake was van zenuwen. "Onbewust zal dat bij de meesten toch een rol hebben gespeeld, want het is natuurlijk niet niks zo'n kampioenswedstrijd waar je het hele seizoen voor gewerkt hebt".

De kracht zit hem dan ook in het gehele team want waar nu De Boer en Groot excelleerden daar is dat wekelijks iemand anders. Er waren wedstrijden waarin aanvoerster Rosina Vreeburg op schot was en een week later stonden bijvoorbeeld Jacqueline Köhne en Jonna Lemstra op en bij de volgende wedstrijd bleken Bibi Mol en Jackie Heibloem weer belangrijk. Ook talenten uit de eigen jeugd en nieuwelingen afkomstig van andere verenigingen ontwikkelden zich in positieve zin. Sam Wagenaar, Esmee Botterhuis, Nika Reus en Shannen Ursem hadden allen een groot aandeel in de titel evenals tweede keepster Britt de Vries. Het tekent de sfeer die Krom, samen met teammanager Nikki Kenter binnen het team gecreeërd heeft. De mix van routine en talent bleek een uitstekende combinatie en groeide naarmate het seizoen vorderde. De goede resultaten speelden daarbij een rol, al kan men dat ook andersom zien. Resultaten worden immers ook behaald door een ultieme sfeer en teamgeest.

In de tweede helft kwam de Krom-equipe geen moment meer in de problemen en liep geleidelijk verder uit onder het toeziend oog van het ruim meegekomen publiek. Na het laatste fluitsignaal en de 20-29 zege kon de vreugde dan ook losbarsten in de Dres waar de bloemen en felicitaies in ontvangst werden genomen. Wat volgde was een rondrit door 't Kruis en nog een zeer gezellig feestje in de kantine van het eigen sportcomplex De Kruising.

Komende dinsdag volgt dan nog de laatste thuiswedstrijd tegen Hollandia T in Heerhugowaard-Zuid waarna men zich kan richten op een seizoen in de Tweede Divisie. Een uitdaging waar het team wel aan toe is volgens Krom. "Er zullen veel meer moeilijke wedstrijden tussen zitten, maar met deze selectie moet het zeker lukken om ook daar een goed figuur te slaan."


Foto: DP Sportfotografie