BEVERWIJK/WIJDEWORMER - In het zaterdagvoetbal heeft SVW '27 een knappe zege weten te behalen op de directe concurrent in de strijd om de tweede plaats, DZS. Derdeklasser Reiger Boys speelde ook tegen een concurrent, maar ging bij RKVV DEM hard onderuit.

Vierdeklasser SVW '27 naderde zaterdag DZS tot op één punt na een terechte zege op de nummer twee. De groen-zwarten zijn al zeker van nacompetitie, maar willen graag de tweede plaats in handen hebben wat in de nacompetitie een thuisvoordeel oplevert. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung liet zich in Wijdewormer van zijn beste kant zien en kwam na tien minuten op voorsprong toen Regilio de Mees goed anticipeerde op een diepe bal van Tim Kramer. Vlak voor rust zag DZS-keeper Wichhart rood na een overtreding op Federico paloni. De toegekende vrije trap werd vervolgens door opnieuw De Mees tegen de touwen geschoten. Na de rust kwam SVW '27 mede door de zeker ogenede keeper Jesse Bellekom nimmer in de problemen.

Komende zaterdag om 14.30 uur speelt SVW '27 de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit W.

Voor Reiger Boys lijkt de nacompetitie verder uit zicht na een 4-1 nederlaag bij directe concurrent DEM. Na de openingstreffer van Stals zorgde Floyd Groet nog wel voor de gelijkmaker, maar in het laatste half uur maakte DEM het verschil middels treffers van opniew Stals en tweemaal Cijntje.

Reiger Boys gaat komende zaterdag op bezoek bij FC Castricum.