HEERHUGOWAARD - Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Stefanie van der Gragt werd gehuldigd door de toenmalige gemeente Heerhugowaard en v.v. Reiger Boys. Vanwege haar verdiensten voor de Oranje Leeuwinnen op zowel het EK 2017 (goud) als WK 2019 (zilver) werd de Heerhugowaardse voetbalster onderscheiden en besloot Reiger Boys tot het organiseren van een speciaal Stefanie van der Gragt meidenvoetbaltoernooi. Door het uitbreken van de coronapandemie kwam het er de afgelopen jaren niet van, maar komend weekend is het dan eindelijk zo ver.

In 2020 en in 2021 is het dus niet gelukt om het toernooi te organiseren, maar na twee jaar wachten is het dan eindelijk zover, het Stefanie van der Gragt toernooi. Een tweedaags toernooi dat op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni wordt gehouden met alleen maar meiden. Het eerste grote meidentoernooi bij Reiger Boys.

Het is natuurlijk leuk dat het een compleet meidentoernooi is, want zo wordt het meidenvoetbal in de omgeving nog meer op de kaart gezet.

Tijdens de twee dagen wordt niet alleen maar gevoetbald, maar is er ook ruimte voor ander vermaak. Zo kan er tegen elkaar geracet worden op de obstakelbaan, kunnen de hoogste punten gescoord worden met gaten schieten en kunnen er leuke foto’s gemaakt worden in de kantine. Ook is de horeca geopend en kunnen er beneden op het plein hamburgers en ijs worden gekocht. Ook is er voor de deelnemende teams gratis limonade aanwezig.

Het toernooi is vernoemd naar onze enige echte Oranje Leeuwin Stefanie van der Gragt, maar wie is Stefanie van der Gragt precies? Stefanie van der Gragt is een Nederlandse verdedigster die tot dit seizoen uitkwam voor Ajax. Daarvoor heeft ze bij FC Barcelona, FC Twente, Sc Telstar, Bayern München en AZ gespeeld.

Een aantal hoogtepunten van Stefanie zijn: Winst van de KNVB beker bij AZ; Bij Ajax is ze landskampioen geworden en heeft ze eveneens de KNVB beker gewonnen; Bij FC Barcelona heeft ze de Champions League gewonnen; en met Oranje heeft ze meegedaan in de FIFA Womens’s World Cup in 2015 en 2019 (zilver) en tijdens het gouden EK in 2017.

Maar wat is de hoofd reden dat haar naam gebruikt wordt voor het toernooi? Dat zit zo, Stefanie van Der Gragt is namelijk begonnen met voetballen bij Reiger Boys. Zo is zij bij de jongens begonnen en is ze door gegroeid tot waar ze nu staat.

Het toernooi is op de dagen live te volgen via een app. Op je mobiel, maar ook voor de thuisblijvers, kun je het wedstrijdprogramma, uitslagen en standen volgen via deze link. Of scan de QR code die op de schermen bij Reiger Boys staan.